🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳
Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, we're going to prepare a special dish, 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.
🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳 is one of the most favored of current trending foods in the world. It is simple, it is fast, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳 is something that I've loved my entire life. They are nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳 delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳 is 4 porciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳 estimated approx 35-40 minutos.
To get started with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳 using 17 ingredients and 11 steps. Here is how you cook that.
Un pan de masa muy suave con una miga muy característica!! 👨🍳🍞
#ciabatta3
Ingredients and spices that need to be Get to make 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳:
- 150 grs harina fuerte
- 150 ml agua tibia
- 2 grs levadura seca
- para la masa
- 175 grs harina suave
- 10 grs harina integral
- 4 grs sal
- 20 ml aceite de oliva
- 50 grs calabazita (o aceitunas verdes) cortada en cubos
- c/n jamón (para el relleno)
- c/n lechuga (para el relleno)
- utensilios y equipo
- 1 charola
- c/n papel encerado
- 1 brocha para barnizar
- 1 cuchillo o raspa
- c/n recipientes
Instructions to make to make 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳
- Prepara tu mise en place con los ingredientes porcionados.
- Con los 150 gr de harina, los 150 ml de agua tibia y la levadura, elabora un poolish en un recipiente, (es una preparación equitativa a la misma cantidad de agua por la misma cantidad de harina), incorporar el agua poco a poco a la harina y la levadura, revolviendo con una cuchara, una vez teniendo una mezcla homogénea dejar fermentar por aproximadamente 1 hora y media hasta que la mezcla tenga muchas burbujas.
- Una vez fermentado correctamente tu poolish, con los 175 gr de harina restantes, la sal y la harina integral, elabora un volcán en tu mesa de trabajo, posteriormente, comenzar a incorporar el poolish poco a poco, incorporando las harinas con las yemas de los dedos únicamente.
- Una vez adquiriendo la consistencia de una masa, incorporar el aceite de oliva para suavizar un poco más la masa y continuar incorporando la mezcla hasta obtener una masa suave.
- Ya una vez teniendo la masa, colocar en un recipiente en un espacio de temperatura un poco calida y dejarla fermentar hasta que doble su tamaño.
- Ya doblando su tamaño, ponchar la masa, esparcir un poco de harina en la mesa de trabajo ; posteriormente, con ayuda de un rodillo, extender la masa de forma rectangular con un grosor de 1 a 1.5 cm.
- Una vez extendida la masa, con ayuda de una raspa o un cuchillo, realizar cortes en forma rectangular de la longitud de la masa.
- Colocar en una charola papel encerado, ir colocando los cortes de masa, posteriormente, barnizar la superficie de cada corte con aceite de oliva apoyándote de una brocha. Una vez barnizado puedes salpimentar cada corte de la masa.
- Una vez barnizado, insertar los cubos de calabazita o de aceitunas verdes, posteriormente colocar en un espacio con temperatura algo calida y dejar fermentar hasta que doblen su tamaño.
- Precalentar el horno a 180°C, una vez fermentados los cortes de masa, introducir al horno de 15-20 minutos respectivamente. Una vez pasado el tiempo de horneado retirar del mismo, y dejar enfriar por unos minutos.
- Una vez enfriado, se pueden partir por la mitad con ayuda de un cuchillo y rellenar con jamón y un poco de lechuga.
DISFRUTALOS!
As your experience and confidence grows, you will locate that you have much more all-natural control over your diet and adapt your diet to your personal preferences gradually. Whether you intend to offer a dish that utilizes less or even more ingredients or is a little basically hot, you can make easy modifications to accomplish this objective. Simply put, start making your recipes in a timely manner. As for basic food preparation abilities for beginners you do not need to learn them yet only if you master some simple food preparation strategies.
This isn't a complete guide to fast as well as simple lunch recipes yet its great food for thought. Ideally this will certainly obtain your imaginative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your family members without doing a lot of square meals on your journey.
So that's going to wrap this up for this special food Simple Way to Make Ultimate 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳. Thanks so much for reading. I am sure that you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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