Masa hojaldre
Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Masa hojaldre. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Masa hojaldre is one of the most well liked of current trending meals in the world. It's enjoyed by millions every day. It is easy, it's quick, it tastes delicious. They are fine and they look wonderful. Masa hojaldre is something which I've loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Masa hojaldre, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Masa hojaldre delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Masa hojaldre is 1.5 kilos. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Masa hojaldre estimated approx 2 horas.
To get started with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Masa hojaldre using 10 ingredients and 17 steps. Here is how you can achieve it.
#hojaldre4
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Masa hojaldre:
- 1 Kg harina blanca
- 600 ml agua
- 1 kg margarina
- 10 gr sal
- c/n harina extra para trabajar
- materiales
- 1 raspa
- 1 rodillo o palote
- c/n papel estrella
- 1 bolsa de plástico
Steps to make to make Masa hojaldre
- Lo primero que haremos será estirar un poco la margarina entre el papel estrella, lo las rectangular que podamos
- Una vez estirada, de unos 0.3-0.5 cm de grosor la vamos a refrigerar en lo que preparamos nuestra masa
- En una tina o directamente en la mesa haremos un volcán con la harina y sal e iremos agregando el agua y mezclaremos
- Una vez integrados todos los ingredientes vamos a refrigerar la masa durante 40 minutos, esto nos ayudará a que se pueda trabajar mejor (vamos a taparla con una bolsa de plástico para evitar que se seque nuestra masa)
- Una vez pasados los 30 minutos sacamos del refrigerador, enharinamos el área de trabajo
- Ahora vamos a poner la masa en la mesa y vamos a hacer un corte en forma de cruz al centro con un cuchillo con filo
- Después sobre ese corte vamos a extender la masa en forma de trébol o flor, procurando dejar la parte del centro gruesa
- Ahora sacaremos la placa de margarina del refrigerador y la ponemos en el centro de la masa
- Cerramos con las pestañitas de la masa, tapando muy bien la margarina
- Ahora vamos a empezar a estirar con el palote, siempre empezando del centro hacia abajo y del centro hacia arriba
- Una vez estirada la masa vamos a empezar a hacer los dobleces
- Para esto vamos a hacer dos dobleces sencillos y dos dobleces dobles, el sencillo se hace con la masa previamente estirada y doblamos de arriba hacia el centro y de abajo hacia el centro, dando forma de tríptico más o menos
- Entre doblez y doblez meteremos un rato la masa a refrigeración para que no se nos aguade nuestra margarina
- Una vez listo nuestro doblez vamos a volver a estirar, pero siempre teniendo el cuenta que el lomo este de nuestro lado izquierdo y el lado que se encuentra abierto hacia el lado derecho, ahora haremos otro doblez sencillo
- Volvemos a refrigerar, sacamos y estiramos una vez más, ahora toca hacer el doblez doble, este consiste en doblar una parte hacia el centro y el otro extremos nuevamente hacia el centro, ahora esos dos lo volvemos a doblar a la mitad, básicamente parece un libro: como se muestra en la imagen de abajo
- Una vez más refrigeramos, sacamos, estiramos y volvemos a hacer nuevamente un doblez doble, ahora volvemos a estirar y doblamos es aquí donde finalizamos nuestra masa hojaldre
- Metemos a congelar para conservar para cuando la tengamos que utilizar
As your experience and also self-confidence grows, you will discover that you have much more all-natural control over your diet plan and also adapt your diet to your individual tastes in time. Whether you want to offer a recipe that makes use of less or more active ingredients or is a bit essentially spicy, you can make easy modifications to attain this objective. To put it simply, begin making your recipes on time. When it comes to fundamental food preparation abilities for novices you don't require to discover them yet only if you grasp some straightforward cooking strategies.
This isn't a complete guide to quick as well as simple lunch recipes but its excellent food for thought. Ideally this will get your innovative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your household without doing way too many square meals on your trip.
So that is going to wrap this up for this special food Recipe of Quick Masa hojaldre. Thanks so much for your time. I am sure that you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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